Nieuwe Beachvelden voor Madjoe

In het beleidsplan van Madjoe staat dat we het beachvolleybal willen promoten. We willen onze leden het liefst twaalf maanden per jaar de kans geven onze mooie sport te beoefenen. En beachvolleybal is een geweldige vorm van volleybal. Dat is de laatste jaren wel gebleken.
De beachcommissie heeft in het voorjaar trainingen opgezet voor deze vorm van volleybal. Maar liefst 85 leden hebben hiervan gebruik gemaakt.

De volgende stap is uitbreiding van het aantal velden. Dit is niet mogelijk bij het zwembad. Vandaar dat naar een andere accommodatie wordt gezocht. In overleg met de Gemeente Enkhuizen is een sportveld voor dit doel aangewezen. De beachcommissie werkt aan een plan voor de aanleg van in eerste instantie drie beachvelden. Er zijn mogelijkheden dit aantal in de toekomst uit te breiden.
Op dit moment is een tweetal offertes aangevraagd voor de aanleg van de velden. Overleg om de kosten te verlagen bijvoorbeeld dmv zelfwerkzaamheid, wordt gevoerd. Daarnaast wordt overleg gevoerd met de Gemeente Enkhuizen om alles goed te regelen: wat is de huur? Kunnen sluitende afspraken worden gemaakt over de investering die Madjoe bereid is te doen? Hoe wordt het beheer geregeld? Als bestuur zullen we moeten nadenken over een aanvullende contributie en eventuele openstelling voor niet-leden.
We hopen komende week te bepalen wanneer we de leden de plannen kunnen voorleggen.
Bram Sluis