Historie

In 1970 organiseert Madjoe voor de eerste maal een mixtoernooi voor haar leden. In 1975 vond het eerste buitentoernooi plaats op de Speelweide in het Wilhelminaplantsoen. In 1980, bij het 30-jarig bestaan van Madjoe, doen 69 teams mee. Het toernooi blijft groeien en vanaf 1984 wordt het toernooi gespeeld op de voetbalvelden van West Frisia of Dindua. Op het hoogtepunt kende het toernooi 120 inschrijvingen verdeel over bedrijven, familie, vrienden en jeugdteams
In 1999 doet het steeds populairder wordende beachvolleybal zijn intreden. Dames en heren teams op divisieniveau strijden jaarlijks om de eerste prijs in het Klooster Paling toernooi.

Een uniek kenmerk van het hemelvaarttoernooi is het schenken van ballen. Bedrijven (maar ook personen) kunnen Madjoe financieel steunen door symbolisch één of meerdere ballen te schenken.

In 2004 kan de jeugd weer meedoen aan het Hemelvaarttoernooi. Het toernooi wordt uitgebreid met een jeugdtoernooi volgens de officiële beachvolleybal regels. Hiermee zijn punten te behalen voor het Beachchampionship van de regio Holland.

In 2010 wordt de 40e editie van het toernooi gespeeld. Na afloop is het nog erg gezellig op sportpark Immerhorn tijdens de afsluitende barbecue.