Madjoe naar De Drecht

2016 Drecht kantine radiatorenHet kan niet onopgemerkt zijn gebleven dat Madjoe de kantine van De Drecht gaat beheren. Náást de kantine van De Sprong. Toen eenmaal bleek dat Wendy Hart de pacht van de kantine staakte, hebben we snel contact met de gemeente opgenomen. Aanvankelijk met het idee dat de binnensportverenigingen gezamenlijk het beheer op zich namen. DTS en EBV vroegen om eigenredenen al snel aan Madjoe het beheer alleen te nemen en gebruikersovereenkomsten met hen te sluiten.
Dit betekent enerzijds een grotere verantwoordelijkheid voor Madjoe, maar anderzijds veel meer sturingsmogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat de leden straks het voordeel zullen ervaren!

Wat wil Madjoe met de kantine van De Drecht? Dat is héél duidelijk: allereerst en met afstand onze leden na afloop van de wedstrijden in een mooie omgeving de nodige gezellige momenten als team, maar wellicht ook tussen de teams bezorgen. Sporten en sportief bezig zijn is één, maar binnen een vereniging gaat het ook om het sociale aspect van sfeer en gezelligheid.
Maar daarnaast hopen we ook dat Madjoe in financieel opzicht er voordeel bij heeft. Immers, subsidies verdwijnen steeds meer en om onze ambities te bereiken, is geld nodig.

Wat is er allemaal gebeurd of wat gaat er nog gebeuren:
- de asbesthoudende vloerbedekking is verwijderd en een moderne, nieuwe wordt gelegd.
- het geel/bruine plafond is verwijderd, geschaafd en geschilderd en weer bevestigd.
- de elektriciteit is opnieuw aangelegd: de groepenkast door een bedrijf, de rest veelal door leden.
- een nieuwe cv-ketel is geplaatst.
- de radiatoren zijn gezandstraald en ges[poten in een nieuwe kleur.
- de kozijnen, de muren, de kolommen zijn geschilderd in een nieuwe kleur.
- de keuken is/wordt opnieuw ingericht.
- de bar wordt gerepareerd en opgeknapt.
- bijna alle apparatuur wordt vervangen.
- de ventilatie is vernieuwd.
- de verlichting wordt vernieuwd.
- bestaand meubilair dat we blijven gebruiken is opgeknapt.
- nieuw meubilair is aangeschaft.
- de geluidsinstallatie gaat vervangen worden.
- enz. enz.

Ik ben waarschijnlijk niet volledig, want er is zoveel gebeurd en er moet nog zoveel gebeuren!

Een mooi steuntje in de rug is het feit dat we zoveel positieve reacties krijgen: van andere verenigingen, buurtbewoners, beheersters, maar vooral: van leden. En dáár gaat het vooral om!

We krijgen veel steun en medewerking. Ik ga al die steun en medewerking nu niet noemen, want zeker weten ben ik dan onvolledig. En dát kan niet.
Ik kom zeker terug op alle ondersteuning in een volgende Time Out en ook bij de officiële opening van de kantine. En die is – zoals het er nu uitziet – gelijk met de nieuwjaarsreceptie van Madjoe.
Jullie worden daarover nader door ons geïnformeerd, maar vooral: daarvoor uitgenodigd.

Ruud Brinkkemper, onze onvolprezen projectleider die een prachtig team van bouwcommissie en vrijwilligers om zich heen heeft verzameld, verwacht medio oktober klaar te zijn.
We kunnen het geen van alle afwachten om het eindresultaat te aanschouwen.
Te aanschouwen? Te bewonderen!

Nog drie zaken moeten worden geregeld:
1. de pachtovereenkomst tussen de Gemeente Enkhuizen en Madjoe.
2. De vergunning (exploitatie en drank- en horeca) door de gemeente af te geven.
3. De gebruikersovereenkomst tussen Madjoe en DTS en EBV.

Voordat ik jullie op de hoogte kan stellen van het vervolg hierop, hoop ik dat onze leden al van heel veel leuke en aangename uurtjes in de nieuwe kantine van De Drecht hebben kunnen genieten.

Bram Sluis