Madjoe 100e minilid

DSC05650ENKHUIZEN – Volleybalvereniging Madjoe heeft zaterdag haar 100e mini-lid verwelkomd. De 10-jarige Ramon Loos werd door voorzitter Bram Sluis voor een volgepakte tribune in het zonnetje gezet.

Sporthal De Sprong was zaterdagmiddag het toneel voor de thuiswedstrijden van het eerste heren- en dames team. Vooral de derby van de volleybaldames tegen Simokos trok enorm veel bezoek. Voor aanvang van die wedstrijd werd Ramon Loos een zeer warm welkom bij Madjoe geheten en getrakteerd op een clubshirt met zijn naam. Apetrots toonde hij het shirt aan zijn ouders en het publiek.

Met 100 leden in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar mag Madjoe oprecht trots zijn. Het is elk jaar een uitdaging om zoveel kinderen aan de vereniging te binden. Kinderen van deze leeftijden spelen circulatievolleybal, een variant van het echte spel dat geheel is toegespitst op de balvaardigheid van de pupillen. Het circulatievolleybal is onderverdeeld in zes niveaus. De allerjongsten spelen op niveau 1, waarbij vooral gooien en vangen wordt beoefend. Stapsgewijs neemt het spel steeds meer de vorm aan van het volleybal zoals het ook door senioren wordt gespeeld.

Dat Madjoe al jarenlang het ledenaantal bij de jeugd op een hoog peil weet te houden is een grote prestatie. De jeugdcommissie houdt nauw contact met scholen en organiseert dikwijls sportieve evenementen om kinderen warm te krijgen voor sport. Alles lijkt er op dat ook Ramon Loos een sportieve toekomst bij Madjoe tegemoet gaat. Hij heeft zijn eerste wedstrijden als invaller gewonnen en is inmiddels ingedeeld in een echt team. Bekijk ook de foto's!