Van de Voorzitter (februari 2017)

Beste Madjoeërs,

De dagen lengen al aanzienlijk. Zou dat de reden zijn dat bestuur en commissies al volop hun vizier op het volgende seizoen werpen? Nee, zo natuurlijk als de seizoenen wisselen, begint ergens in december al het “vooruit kijken”. Welke ontwikkelingen zien we binnen Madjoe? Hoe complex wordt de samenstelling van de trainersstaf? Komen er teams bij of gaan er teams af?

Het feit dat de laatste jaren het aantal volleyballers in de provincie  afneemt, baart ons zorgen. Zelfs het aantal verenigingen staat onder druk! Ook in onze regio: Asonia, ASV, WSW, Volley ’85 bestaan al jaren niet meer. Een verarming voor de competities en daarmee ook voor onze leden.
Ik heb jullie eerder gemeld dat sinds ruim een jaar de voorzitters van de West-Friese volleybalverenigingen de koppen bij hebben gestoken. Samen met de Nevobo willen we het volleybal versterken, verbreden. Daarom willen de verenigingen leren van elkaar om juist op de lange termijn meer mensen aan het volleyballen te krijgen. Verenigingsorganisatie, ledenwerving, méér en betere trainers, andere competitievormen, etc. Het is een aantal thema’s dat wordt gevat in een drie-jarenplan. De start van dat plan is op 13 mei a.s. met een promotiedag in de Bloesem te Wognum. Bondscoach Guido Vermeulen speelt met zijn mannenselectie een van de drie oefeninterlands van dat weekend in de topsporthal in Wognum. Daarnaast worden workshops en andere activiteiten georganiseerd. In de volgende Time Out kan ik het programma presenteren. Komen jullie ook?

Als bestuur kijken we ook volop naar het nieuwe seizoen. We nemen daarbij ons beleidsplan als uitgangspunt. Alle onderdelen uit dat plan worden uitgevoerd. Maar we willen met een groep leden eens gaan kijken of we wat we doen, goed doen. En zo ja, kan het misschien tóch nog beter? We noemen het een inspiratieavond: het moet immers input geven om onze vereniging nóg beter te laten functioneren. Daarbij staan twee doelen ons steeds voor ogen: wat worden onze leden daar beter van en wat wordt het volleybal er beter van!
Het doel is tijdens de eerstvolgende ledenvergadering (begin mei) hierover de uitkomst te presenteren en wat we met die uitkomst willen doen.

Dat Madjoe het in het algemeen gewoon goed doet, mag blijken uit het bezoek dat vertegenwoordigers van de Nevobo op woensdag 15 februari a.s. in de Sprong komt kijken naar hoe het Madjoe lukt om zoveel jongens aan het volleyballen te krijgen. Enkele maanden geleden meldde ik al dat van de 100 cmv-ers er 40 jongens zijn. Daarin is Madjoe landelijk gezien een van de koplopers! Maar ook tijdens de clinic van Teun Buijs bleek de kwaliteit van de jongens. Wat deden zij het goed. Genoemde feiten leidde ertoe dat Madjoe werd uitgenodigd om bij Prima Donna Kaas Topsport in Huizen te komen. Eigenlijk was dit overleg alleen voor regionale verenigingen bedoeld om hen uit te nodigen samen te werken met Prima Donna om het volleybal in de breedte en in prestatief opzicht te versterken. We gaan met Prima Donna in gesprek om te kijken op welke gebieden Madjoe kan leren van hun aanpak of waar we mogelijk zelfs kunnen samenwerken.
Of daar een resultaat uit komt, zullen we ook op de ledenvergadering van mei melden.

Afgelopen vrijdagavond had ik weer kantinedienst in De Drecht. Wat was het een top-avond! Wat is de sfeer in de kantine enorm verbeterd nu we zelf het beheer hebben. Geweldig om steeds complimenten van tegenstanders te krijgen over de uitstraling, over de gastvrijheid en de sfeer!
Maar nóg belangrijker: de Madjoeteams zitten gezellig na! En dat was doel nummer één. Met stip!
Hulde aan de kantinecommissie en de bardienst. En als je zelf ook geniet van dat sfeertje, weet dat het achter de bar ook geweldig is! Ik bedoel: meld je aan om bardienst te draaien. Echt leuk!

Bram Sluis