Wietske

wietskeWe wisten dat het kon gebeuren …… maar wat komt het hard aan, het overlijden van Wietske.

Op 5 jan. zou onze Nieuwjaarsreceptie gehouden worden, maar in de vroege avond hoorden we dat haar toestand snel achteruitging en zijn alle feestelijkheden afgelast. Uit saamhorigheid kwamen er toch vele Madjoe leden naar onze kantine en hebben we nog een toost op Wietske uitgebracht.
Die nacht is zij in het bijzijn van Douwe en de kinderen overleden.

Wietske kwam begin jaren ’80 in navolging van haar zussen Gerda en Carla als jeugdlid volleyballen bij Madjoe. Daar ontmoette zij Douwe, ook een actief Madjoe lid, zij trouwden en kregen drie kinderen die ook met het volleybal virus besmet werden.
Zij maakte jaren deel uit van de dames selectie en is verschillende periodes lid van de jeugd-commissie geweest. In het kader van Veilig Sportklimaat nam Wietske voor Madjoe de taak als Vertrouwenscontactpersoon op zich en heeft daarvoor cursussen gevolgd. De afgelopen jaren was ze ook actief in de kantine commissie. Bij de start van de renovatie van de Drecht kantine in de zomer van 2016 kwam ze nog helpen, maar moest vanwege haar ziekte en de daarop volgende behandelingen de verdere werkzaamheden aan de anderen overlaten. Toch bleef ze nauw betrokken bij Madjoe en de kantine commissie. Zij sloeg, indien mogelijk, geen vergadering, wedstrijd of evenement over. Tot het laatst toe bakte zij nog de appeltaarten voor de verkoop op wedstrijddagen.

Ondanks dat zij er alles aan gedaan heeft om het ziekteproces te stoppen, heeft het niet mogen baten.

We zullen ons Wietske herinneren als een altijd optimistisch, hartelijk, enthousiast lid van de Madjoe familie. Maar bovenal was zij echtgenote en moeder in een hecht Madjoe gezin. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Wat zullen we haar missen.
Dag, Wietske, bedankt voor alles.