Laatste nieuws

Pure promotie voor het volleybal!!

Dinsdagavond, 13 februari, werd er in Sporthal de Drecht een clinic gehouden verzorgd door het 1e herenteam van vv Zaanstad. Het bezoek van de Eredivisie-ploeg komt voort uit een samenwerking die is aangegaan tussen vv Madjoe en vv Zaanstad met als doel het volleybal in de regio te promoten maar vooral naar een hoger niveau te tillen. De Zaanse ploeg van trainer/coach Vincent Pirovano was bijna volledig aanwezig aangevuld met de bij vv Madjoe opgeleide spelers Bas Roosendaal en Gijs Brandsen. 

In het eerste deel van de clinic werd er een training gegeven op 4 volleybalvelden aan de jeugd van vv Madjoe. Spelers van vv Zaanstad, verdeeld over de 4 velden, gingen enthousiast met de jeugd aan de slag waarbij vooral bewegelijkheid en plezier de boventoon voerden. 

Inmiddels waren de tribunes van de Drecht behoorlijk volgestroomd met volleybal liefhebbers uit de hele regio voor het slot spektakel van de avond. 

Het 1e heren team van vv Madjoe speelde een demonstratiewedstrijd tegen het 1e heren team van vv Zaanstad. En spektakel werd het. 

Zoals verwacht won vv Zaanstad de wedstrijd met 3-0, dat waren zij dan ook wel aan hun stand verplicht. Maar de setcijfers gaven 3 maal een minimaal verschil aan. Duidelijk was dat Madjoe zich niet zomaar gewonnen gaf en nu dus wel duidelijk toe is aan een stap op een hoger niveau.  

Al met al een prachtige avond met een grote groep enthousiaste jeugd en afgesloten met een spannende wedstrijd op hoog niveau met als grote winnaar het in grote getal opgekomen publiek. 

Drecht gesloten in voorjaarsvakantie

Vanwege het vervangen van de scheidingswanden is de Drecht in de voorjaarsvakantie gesloten en vervallen alle trainingen. 

Blacklight toernooi 10 maart

Op zaterdag 10 maart is het weer zover! Drie jaar na het laatste blacklight toernooi gaan we er weer één organiseren.

  • 16.00-18.00 CMV
  • 18.00-20.00 ABC jeugd
  • 20.00-22.30 Senioren

Inschrijven kan tot uiterlijk 21 februari

Lees meer

Wietske

wietskeWe wisten dat het kon gebeuren …… maar wat komt het hard aan, het overlijden van Wietske.

Op 5 jan. zou onze Nieuwjaarsreceptie gehouden worden, maar in de vroege avond hoorden we dat haar toestand snel achteruitging en zijn alle feestelijkheden afgelast. Uit saamhorigheid kwamen er toch vele Madjoe leden naar onze kantine en hebben we nog een toost op Wietske uitgebracht.
Die nacht is zij in het bijzijn van Douwe en de kinderen overleden.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie

Het nieuw jaar staat al bijna voor de deur.. Om het nieuwe jaar feestelijk met elkaar te verwelkomen wordt op 5 januari de nieuwjaarsreceptie gehouden! Dit jaar wordt dit in een nieuw jasje gestoken. Zo is er onder andere een toespraak van onze voorzitter Bram, en een PUBQUIZ! Wil je hierbij zijn? Geef je dan snel op bij Ingrid Bosma via app of mail [ 0629763199 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ]

2018Geef bij je aanmelding aan:
- of je mee doet aan de pubquiz
- eventuele teamgenoten (wel zo gezellig!)

Partners en kinderen zijn uiteraard ook welkom! Tot 5 januari!

Volleybal stimuleren door samenwerking

Als we het veld ingaan om een wedstrijd te spelen, willen we elke tegenstander van elke vereniging verslaan. Daar gaan we vanzelfsprekend “vol” voor. Maar we leren steeds beter dat ná de wedstrijd, of beter gezegd: buiten de wedstrijden om volleybalverenigingen moeten samenwerken. Dit in het belang van de sport én van de leden! Team WF Zo werkt Madjoe sinds een aantal jaren met de verenigingen uit West-Friesland. Ik heb daar eerder melding van gemaakt. De volleybal-promotiedag van 13 mei jl. is een mooi eerste initiatief geweest. Inmiddels zijn we zo ver dat een plan is opgesteld om op een drietal punten het volleybal te stimuleren. De kernpunten zijn: 1. Volleybal op een hoger peil brengen. De activiteiten zijn bv het opzetten van een volleybalschool en het organiseren van een jaarlijkse VT2 cursus en eens per 2 jaar een VT3 trainersopleiding in de regio. Ook gezamenlijke scheidsrechtersopleidingen staan op het verlanglijstje. 2. Promotie. Hierbij wordt gedacht aan gezamenlijk leren beter te communiceren met groepen leden en de pers door optimaal gebruik van de moderne media, aan een betere opzet van de competities, aan optimaal gebruik van sponsoring, enz. 3. Sterke verenigingen. Hierbij willen we met en van elkaar leren op het gebied van organisatie van verenigingen. Dit plan wordt in december binnen de besturen van de 10 deelnemende verenigingen besproken met het doel in 2018 direct aan de slag te gaan. Daarbij heeft de Nevobo ons steun toegezegd. Zaanstad en Madjoe Nu Zaanstad met hun eerste herenteam in de eredivisie speelt, zijn zij verplicht samenwerking aan te gaan met meerdere verenigingen. Wij zijn er trots op dat hun oog daarbij ook op Madjoe is gevallen. Verder weg van Zaanstad, maar niet verwonderlijk als we zien dat heel wat oud-leden van Madjoe bij Zaanstad spelen of hebben gespeeld. De hoofdlijn van deze samenwerking is dat we willen leren van de kennis en ervaring die Zaanstad als eredivisievereniging heeft opgebouwd. Maar we merken ook dat Zaanstad hetzelfde over een vereniging denkt als Madjoe. En dat wil zeggen dat er enerzijds aandacht is voor de top (zo hoog mogelijk spelen) maar ook voor de breedte, de basis van de vereniging. Zo stellen beide verenigingen: geen goede top zonder een goede en gezonde basis van de vereniging! Ik hoop en vertrouw er op dat het volleybal, Madjoe en onze leden de komende jaren de positieve effecten van deze vormen van samenwerking zullen merken.

Madjoe twee commissies rijker!

Met het doel het verenigingsleven verder te versterken en de leden méér te bieden, is de afgelopen maanden een tweetal nieuwe commissies in het leven geroepen: de activiteitencommissie en de toernooicommissie. Deze commissies richten zich op alle geledingen van Madjoe. Als bestuur zijn we heel blij met deze initiatieven. De activiteitencommissie wordt bemenst door Ella Blom, Ingrid Bosma en Margot de Vries. Zij hebben al de opening van het nieuwe seizoen voor hun rekening genomen en organiseren op 22 december de nieuwe variant op het Jan van Damtoernooi (zie uitnodiging per nieuwsbrief en schrijf je met partner en wie dan ook in) en op 5 januari de Nieuwjaarsreceptie van Madjoe in kantine Time Out. En een tipje van de sluier: zij hebben voor ons allen diverse leuke en verrassende zaken in petto! Dus eh…jullie komen toch ook? De toernooicommissie is nu nog een éénpitter: Johan Sijtsma trekt deze kar. Hij schakelt diverse Madjoeleden in, maar hij en wij hopen dat ook deze commissie naast Johan een bredere bezetting krijgt. Johan organiseert met de JC het CMV-toernooi in de kerstvakantie en heeft al meer pijlen op zijn boog. Ik wens deze actieve leden veel plezier en succes bij hun activiteiten voor onze leden en hoop dat diezelfde leden met veel enthousiasme gebruik maken van deze nieuwe verenigingsactiviteiten.

Wedstrijdprogramma


Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

Bekijk hier het wedstrijdprogramma voor seizoen 2016/2017. Bekijk ook de teamindeling, standen en uitslagen.

logo madjoe

Sporthal de Sprong
Noorder Boerenvaart 11
1601 SK  Enkhuizen

+31 228 313 671

Social Media

Sporthal De Drecht
Boendersveld 1
1602 DK  Enkhuizen

+31 228 316 883

Copyright © Digital-Dreams Webdesign - Nina Reus. Alle rechten voorbehouden.