Algemene informatie

Madjoe is één van de grootste volleybalverenigingen in de regio met ca. 330 leden. Iedereen die wil volleyballen kan bij Madjoe terecht. De jongste CMV leden zijn net 6 jaar, maar er zijn ook leden van 65 jaar en ouder die wekelijks nog actief bezig zijn. Er is een recreanten afdeling, een ochtend ‘koffie’ volleybal en diverse dames en heren teams in verschillende klasses van de regio. De selectie teams van Heren 1 en Dames 1 komen uit in de 3e divisie. De beach commissie verzorgt in de zomer trainingen op drie door Madjoe aangelegde beach volleybal velden op sportpark Rietbos aan de Gouw te Enkhuizen. Ook ‘vrij’ spelen behoort - na reservering - tot de mogelijkheden.

Madjoe staat bekend om zijn goede jeugdopleiding. De trainers worden regelmatig met behulp van het Train de trainersprogramma bijgeschoold door professionals. Door middel van de volleybalschool op zondagmorgen wordt de jeugd naar een hoger plan gebracht. Er is een samenwerkingsovereenkomst met eredivisionist vv Zaanstad afgesloten met als doel promotie, stimulering van jeugdvolleybal en het samen opleiden van talenten. De afgelopen jaren zijn diverse talenten doorgestroomd naar de hoogste landelijke divisies. Ook spelen een aantal oud Madjoe leden in de nationale teams van Oranje.

Madjoe heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld waardoor de vereniging aantrekkelijk is geworden voor andere. Sinds 2017 heeft Madjoe dan ook een samenwerkingsverband met volleybalver. Zaanstad uit Zaandam. Daarnaast is Madjoe nauw betrokken bij de volleybalorganisatie Team West-Friesland. Door middel van deze samenwerkingen wordt het volleybal in de regio naar een hoger plan getrokken. Maar niet alleen het volleybal is belangrijk voor Madjoe, sporten of bewegen in het algemeen is nog veel belangrijker. Daarom is Madjoe initiatiefnemer geweest in het oprichten van het programma Sport Beweegt. Sport Beweegt wil sport hoger op de politieke agenda zetten en daarmee een sterke sportcultuur in Enkhuizen bevorderen.
“Door met en van elkaar te leren sta je samen sterk!”

Madjoe is naast een ambitieuze vooral ook sociale vereniging met vele vrijwilligers. Naast het spelen in competitie verband wordt er van alles georganiseerd om de onderlinge band te verstevigen, van Sinterklaasfeest voor de jongsten tot barbecue’s bij begin en einde van de competitie. Befaamd is het Madjoe Mixtoernooi, al sinds 1970 georganiseerd op Hemelvaartsdag voor alle (jeugd-) leden, families, bedrijven en buur(t)verenigingen. In 2016 is sportkantine Time Out in sporthal de Drecht het thuishonk geworden van Madjoe, waar het altijd gezellig toeven is vóór, tijdens of na de wedstrijden. Madjoe is een tweede familie waarbij er aandacht is voor zowel lief als leed.

Kom eens kijken bij onze thuiswedstrijden op vrijdagavond en zaterdag….!

Twitter - Facebook