Van de Voorzitter (april 2017)

Van de voorzitter

Als het seizoen 16-17 bijna weer geschiedenis is, kan ik de Madjoe-leden weer op de hoogte stellen van enkele zaken die niet altijd direct zichtbaar zijn. Toch zijn ook die zaken van belang, omdat deze de volleybalsport of onze vereniging betreffen.
Het gaat dit keer over de nieuwe beachvelden, de kantine van De Drecht en de thuiswedstrijden van de selecties, de ontwikkeling van Madjoe op volleybal-technisch gebied, de promotiedag van de 12 West-Fries Volleybalteams en de algemene ledenvergadering op 10 mei.

Beachvelden worden aangelegd!
Eind maart kreeg Madjoe toestemming van de Gemeente Enkhuizen om drie beachvelden aan te leggen in sportpark Het Rietbos. Dankzij de enorme steun van Diederik van Buuren van J. Koper Grond Weg- en Waterbouw uit Wervershoof is in drie dagen tijd het meeste werk al gebeurd! Ik wil Diederik namens Madjoe ontzettend bedanken voor zijn steun, kennis en stimulansen.
De beachcommissie zorgt dat eind april de palen en de netten worden bevestigd, dus is het Madjoe-beach-complex op 1 mei gebruiksklaar! De leden worden door de beachcommissie geïnformeerd over het inschrijven voor trainingen en voor het gebruik van de beachvelden.
Namens het bestuur bedank ik Frank Haring, Bart Laan en Thomas Vriend voor hun inzet en volharding. Carlo Heilig heeft als sportambtenaar Madjoe goed geholpen om deze aanvraag door alle procedures te helpen. Ook Carlo zijn wij veel dank verschuldigd. Het is geweldig dat Madjoe de eigen leden, maar wellicht ook andere volleyballiefhebbers deze nieuwe faciliteit kan bieden! Over de opening van deze nieuwe loot aan de Madjoe-stam en de naam voor onze beachvelden worden jullie zsm geïnformeerd. 

Overeenkomst kantine Drecht getekend
201703 Ondertekening overeenkomst Time Out kantine DrechtOp 27 februari jl. mocht ik namens Madjoe de huurovereenkomst met de Gemeente Enkhuizen tekenen voor de kantine van De Drecht. Vanzelfsprekend was “bouwpastoor” Ruud Brinkkemper daarbij aanwezig.
Het bestuur is erg tevreden over deze overeenkomst. Het vertrouwen dat Madjoe en de Gemeente Enkhuizen aan het begin van het traject - juni 2016 toen nog veel onzeker was en een enorme tijdsdruk bestond - in elkaar hebben uitgesproken, is terecht gebleken.
Namens de gemeente tekende Cor Groot, ambtenaar van de afdeling vastgoed. Dat was prettig, want Cor heeft het hele traject begeleidt en de samenwerking tussen hem en Ruud en de bouwcommissie was uitstekend.

Thuiswedstrijden selecties nu ook in De Drecht
Op zaterdag 25 maart was het zo ver: na ruim 20 jaar de thuiswedstrijden in De Sprong te hebben gespeeld, werd De Drecht het thuishonk van Madjoe. Het gehele Madjoe, wel te verstaan!
Hoewel De Sprong Madjoe heel veel goeds heeft gebracht, bleef er min of meer sprake van een gedeelde vereniging: het Madjoe van vrijdagavond in De Drecht en het Madjoe van zaterdagmiddag in De Sprong. Sinds 25 maart is Madjoe dus weer een verenigde vereniging!
En wat was de middag een succes! Beide selectieteams wonnen hun wedstrijden en op de tribune en in de kantine was het een sfeervol gebeuren. En zo willen we het graag zien: Madjoe brengt sport, sfeer en vermaak!
De laatste thuiswedstrijden zijn zaterdag 8 april a.s. Dus, …
Een extra reden om te komen is het feit dat Madjoe van Van der Sterre Groep Packaging/Prima Donna Kaas te Grootebroek voor de traditionele verloting twee vrijkaarten heeft gekregen voor het Nederlands Damesteam tegen de Dominicaanse Republiek (FIVB World Grand Prix Apeldoorn 2017) op vrijdag 7 juli a.s. Dus, …

Plannen nieuwe seizoen: kom naar de ALV op 10 mei!
Vanzelfsprekend zijn bestuur en de commissies al druk met het nieuwe seizoen bezig. De TC en de JC hebben de groepen ingedeeld en de meeste trainers weer vastgelegd. Een hele klus! Ook dit jaar weer! Hartelijk dank voor al dat puzzelen, schuiven, overleggen, enz.
Met een deel van het technisch kader en met de trainers hebben we overleg gevoerd om nóg meer rendement uit onze opleiding te halen. Daar kwam een mooi aantal ideeën uit voort en die worden momenteel uitgewerkt. Vanzelfsprekend moeten we zorgen dat er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn, zónder de contributie al te zeer te verhogen. Immers de toegankelijkheid van onze vereniging is ook een belangrijk doel.
De definitieve keuzes voor het seizoen 17-18 worden gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering op 10 mei. Dit keer in kantine Time Out van De Drecht!
We rekenen weer op jullie aanwezigheid om de plannen te beoordelen en om na te gaan of de weg die we voorstellen de juiste is in de ogen van de leden.     

Nieuwe commissie bij Madjoe?
Nu we zien dat kantine Time Out zo’n succes is – hulde aan de kantinecommissie en de vele  barvrijwilligers! -, wil het bestuur een verdere boost geven aan het verenigingsleven binnen Madjoe. Daarom willen we een toernooi- en activiteitencommissie in het leven roepen. Ik denk daarbij bv. aan het mixtoernooi dat begin januari werd georganiseerd. Of, zoals iemand laatst suggereerde, een gezelligheidstoernooi met een of meerdere bordspelen. Maar laat ik mij niet aan voorbeelden wagen. Lijkt het je leuk om deze commissie mee op te bouwen en inhoud aan het programma te geven? Meld je aan bij het bestuur! Vele handen….

Oefeninterland Nederland-Tsjechië op 13 mei in Wognum
Eerder heb ik al melding gemaakt van de samenwerking tussen de West-Friese volleybalvoorzitters met het doel onze sport te promoten. Een belangrijk onderdeel van de promotie is een oefeninterland die onze regio heeft binnengehaald. Op zaterdagmiddag 13 mei spelen de Nederlandse Lange Mannen tegen Tsjechië. Kaartverkoop gaat via West-Frieslanddeals.
De interland wordt omlijst door clinics en workshops. Onder andere voor trainers op verschillende niveaus, zoals wedstrijdanalyse.  Daarover méér zodra het programma definitief is. De Madjoe-nieuwsbrief en website zal hiervoor worden gebruikt.

Nevobo op bezoek
Het is de Nevobo niet ontgaan dat Madjoe zoveel jongens telt onder de jeugdleden. En dat is geheel tegen het landelijke beeld in. Om zich op de hoogte te stellen van wat Madjoe doet, bezocht een delegatie van de CMV-organisatie van de bond op woensdag 15 februari jl. De Sprong.
Silvia Laan en Margret van Leeuwen vertelden over onze aanpak en onze activiteiten. Dat deden zij in mijn ogen op een bescheiden manier. Ach, we vinden eigenlijk heel gewoon wat we doen.
Bescheidenheid siert, maar we weten allemaal dat het succes van de groeiende Madjoe-jeugd ons niet is komen aanwaaien. Daar zit een sterke en gedreven jeugdcommissie achter die een goed beleid heeft ontwikkeld en dit al jarenlang met passie uitvoert. En natuurlijk niet te vergeten alle trainers- en trainsters van de CMV en de ABC-jeugd! Hartelijk dank, beste mensen.

Rest mij jullie namens het bestuur een prettig staartje van de competitie toe te wensen. Ik zie jullie vast bij de laatste thuiswedstrijden van de selecties op 8 april in De Drecht, bij de opening van de beachvelden (datum volgt) of bij de ALV op 10 mei!

Bram Sluis

Wedstrijdprogramma


Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

Bekijk hier het wedstrijdprogramma voor seizoen 2016/2017. Bekijk ook de teamindeling, standen en uitslagen.

logo madjoe

Sporthal de Sprong
Noorder Boerenvaart 11
1601 SK  Enkhuizen
+31 228 313 671

Social Media

Twitter - Facebook

Sporthal De Drecht
Boendersveld 1
1602 DK  Enkhuizen
+31 228 316 883

Copyright © Digital-Dreams Webdesign - Nina Reus. Alle rechten voorbehouden.