Mette (nr 9) en haar volleybalteam in Amerika

Voor degene die niet weten wie ik ben , ik ben Mette Borgman en ben 17 jaar. Ik speel bij Madjoe sinds dat ik 8 ben en helaas heb ik het seizoen van 2018-2019 moeten missen, omdat ik een high school jaar volg in Amerika. Maar gelukkig heb ik ook hier de kans om volleybal te spelen in super leuke teams!
Op 28 juli kwam ik aan in Claremore, Oklahoma, waar ik voor 10/11 maanden zou gaan blijven. Op 30 juli had ik onverwachts try outs voor het high school volleybal team, wat super leuk en spannend was. De coaches gaven me gelijk een heel verwelkomend gevoel en alle speelsters wilde zich gelijk aan me voorstellen. Na de try out hoorde ik al snel dat ze me graag in een team wilde hebben. Je hebt verschillende niveaus in teams. Het hoogste is varsity, dan heb je JV (junior varsity) en dan heb je nog een team met allemaal eerstejaars (freshmen). Helaas heeft mijn school een regel dat je als eerste jaar student op de school geen varsity kan spelen , dus kwam ik in het JV team. We hadden elke dag na school training van 2:15 tot 4:15/30 en op de meeste dinsdagen en donderdagen hadden we een wedstrijd, waar je met alle volleybalsters in de gele schoolbus heen ging. Amerikanen zijn super fanatiek en gemotiveerd als het om sport gaat en willen altijd winnen, wat ik een zeer goede eigenschap vind 🙂

Verder hadden we ook 3 toernooien waarvoor ik mooi vrij van school kreeg. We zijn 2 van die 3 toernooien op de eerste plaats geëindigd, wat het team nog hechter maakte. Begin oktober was het volleybal seizoen op school helaas al afgelopen, maar ik ben super dankbaar dat ik deze ervaring heb en dat ik hierdoor allemaal leuke mensen heb ontmoet!
Omdat ik niet bijna een jaar zonder volleybal kan , besloot ik dat ik graag bij een club wilde gaan volleyballen. Dus besloot ik bij wat verschillende clubs dichtbij try outs te doen. Na de try outs van The OC (Owasso Claremore) hoorde ik dat ik het hoogste 17-team had gemaakt. Een paar dagen later kreeg ik een voorstel om in het 18-elite team te spelen , maar omdat ik daar minder zeker van speeltijd was en omdat ik graag in een team wilde met 2 vriendinnen, besloot ik om in het 17-team te blijven. Een ding dat echt heel anders is is dat Amerikanen super extra en overdreven zijn (op een goede manier). Zo kleedt bijvoorbeeld iedereen zich naar het thema als de school een football game heeft en ook met team foto’s wordt het helemaal serieus en professioneel aangepakt. Iedereen doet zijn haar en make-up allemaal voor een team foto. Op dit moment heb ik nog maar 2 grote toernooien te gaan, wat ik echt super jammer vind! Maar ik kan niet wachten om volgend jaar weer gezellig met iedereen bij Madjoe te gaan volleyballen. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, ik zie jullie allemaal snel weer!
Groetjess