Hoe het begon

Alweer 3 jaar hebben we onze kantine in sporthal de Drecht. Dat was toch een grote wens, een grotere kantine, zodat we voor iedereen van onze club een thuishonk hebben en een groter clubgevoel kunnen laten beleven én waarbij het ook nog wat opbrengt voor onze club. En die wens is uitgekomen. Maar een grotere kantine betekent ook meer te regelen en een grotere bezetting nodig hebben.

Uitdaging 1

Het eerste jaar speelden we nog wedstrijden in zowel de Sprong al in de Drecht. Voor de kantinecommissie was de grootstee uitdaging om met de bestaande bezetting een goede planning te krijgen én te zorgen dat beide kantines goed draaien, bevoorraad en schoongehouden werden. Het was soms lastig, maar het is gelukt

Hoe dan?

Maar waar we op hoopten gebeurde. Het clubgevoel groeide en vrijwilligers meldden zich aan om te helpen in de kantine. Daardoor kunnen we zo inplannen, dat het voor iedereen leuk blijft om te doen. Bezoekende clubs zijn vaak verbaasd over hoe wij van Madjoe dat toch doen. Met alleen maar vrijwilligers? Wordt vaak met enig ongeloof en jaloers gevraagd. Ja, ons cluppie doet dat.

Het 2e jaar kwam er wat meer rust in de tent. Alle thuiswedstrijden speelden we in de Drecht en alles was aardig op de rit.

Uitdaging 2

En toen kwam de uitdaging van dit jaar: Heren 1 naar de 2e divisie (hoe mooi is dat!), maar de meeste thuiswedstrijden konden niet meer op dezelfde dag als de dames worden gespeeld. Dat betekende extra zaterdagen inplannen. En weer hebben we het met zijn allen gefikst. Alle vrijwilligers hebben zich ingezet om ook dit weer te klaren!

Achter de schermen

Want wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Elke week wordt de voorraad ingekocht en aangevuld, elke week wordt de kantine schoongemaakt door een enthousiaste groep (vier groepen maken ieder 1 x per maand schoon), per half jaar wordt het schema wordt in elkaar gezet en we mogen rekenen op een grote groep vrijwilligers die op vrijdag en/of zaterdag bardienst en/of keukendienst draaien. Wietske wilde graag zelfgemaakte taart en wat zou ze trots zijn, want de appeltaart van Peter is toch niet meer weg te denken. Maar vergeet ook niet onze ‘klusjesmannen’ die het werken in de kantine makkelijker maken. Daarom voor iedereen die ook dit jaar weer zijn steentje heeft bijgedragen: BEDANKT, jullie zijn TOPPERS! Hopelijk mogen we volgend seizoen weer op jullie rekenen!

De kantinecommissie

Wil je ook wel eens bar-/keukendienst draaien? Geef  je op via ebrandsen@quicknet.nl