Beste mensen,

Er zit helaas een behoorlijke tijd tussen deze verschijning van ons clubblad en de vorige.
Hierdoor kan het gebeuren dat nu pas een In memoriam wordt geplaatst vanwege het overlijden in januari jl. van ons erelid Sieb de Wolf. Hij was decennialang speler, trainer, bestuurslid en scheidsrechter van Madjoe.
Van recenter datum, medio april jl. is het overlijden van onze oud-voorzitter Theo Sandstra. Deze functie bekleedde Theo tijdens de eerste helft van de negentiger-jaren van de vorige eeuw. Hij zette zich in die functie o.a. in voor de toewijzing door de Gemeente Enkhuizen van De Sprong aan Madjoe. Vervolgens was hij de eerste voorzitter van het bestuur van de beheersstichting.
Theo was in de Doelen-tijd ook speler van Madjoe.

Een bijzonder contrast ten opzichte van het overlijden van twee coryfeeën, is de huldiging van Tess als het 100ste CMV-lid van seizoen 18-19. Hartelijk welkom bij Madjoe, Tess! Het bestuur hoopt dat je vele jaren met veel plezier en met een fraaie groei in je spel, van Madjoe en van de volleybalsport zult genieten!

En als we dan tóch aan het huldigen zijn: wat een stroom kampioenen leverde dit seizoen aan Madjoe!
Het begon al in december met maar liefst drie kampioenschappen: MC2 (was toen nog MC3), MB2 en MB1. Dat smaakte blijkbaar naar méér, want aan het eind van het seizoen telde Madjoe maar liefst zes kampioenen! Dit zijn: MC1 en de jongens van CMV6, dames 3, dames 6, heren 4 en heren 5. Tja, nu weten we weer waarom Madjoe voorwaarts betekent!
Meerdere teams speelden lange tijd mee om de hoogste plaatsen. Heren 3 mocht zelfs P/D-wedstrijden spelen en werd daarbij tweede. Heren 1 mistte de P/D-wedstrijden op een haar!

Maar voor alle teams en spelende leden geldt wat mij betreft: ik hoop dat jullie dit seizoen een serie leuke wedstrijden vol strijd en passie hebben kunnen spelen en dat daarna de gezelligheid met het team groot was. Want, uiteindelijk doen we het toch vooral voor ons plezier!

Zaterdag jl. rondden de recreanten ook hun seizoen af. Helaas blijkt een aantal teams zich terug te trekken. Ook van Madjoe. Mocht je gestopt zijn met competitiespelen, denk dan aan deelname aan de recreanten. Het spelletje is nét zo leuk, maar de belasting van de agenda een stuk minder!

Het bestuur heeft jullie gedurende de afgelopen tijd geïnformeerd over een onderzoek naar de mogelijkheid de eerste damesteams van Madjoe en van Simokos onder één vlag te laten spelen, teneinde een wezenlijker rol van belang in de competitie te kunnen spelen.
Dit onderzoek is op niets uitgelopen, maar meerdere speelsters van Simokos overwegen een overstap naar Madjoe, waar de ambities, de ambiance en de sfeer hen aantrekken.
We wachten de komende weken met spanning af of de overstap zal worden gemaakt.

Wil je daarover méér weten? Maar wellicht ook over andere zaken mbt seizoen 19-20 worden geïnformeerd of over willen meespreken, kom dan op
WOENSDAG 15 MEI a.s. naar de Algemene Ledenvergadering in sportkantine Time Out van DE Drecht. Binnenkort wordt de uitnodiging en de agenda verstuurd.

Misschien kunnen we jullie dan ook informeren over de oplossing die de Gemeente Enkhuizen dan hopelijk heeft gevonden voor het tekort aan zaalruimte, zeker nu De Sprong op de nominatie staat om te worden gesloopt. In de krant en dmv de sociale media worden jullie van de laatste stand van zaken op de hoogte gehouden. Geen schoonheidsprijs…maar laten we hopen dat het zoet van een fraaie oplossing het bitter van dit moment verdrijft…!!!

En dan nog één punt voor komend seizoen: hoeveel jaar bestaat Madjoe op 20 mei 2020? Zeventig jaar, gezond en vitaal!
Vast en zeker tijd voor een feessie, toch?
Gaan jullie zeker méér over horen.

Maar nu: geniet van een ontspannen en zonnige zomer en kom in augustus uitgerust, gezond en zongebruind weer terug!

Namens het bestuur een hartelijke groet.
Bram Sluis