Het Madjoe Hemelvaarttoernooi

Het gezelligste toernooi van het jaar!

Op Hemelvaartsdag 26 mei is voor de 50e keer het altijd gezellige Madjoe Hemelvaarttoernooi georganiseerd. Ook dit jaar deden bedrijven, teams, families, vrienden en verenigingen, van jong (>9 jaar) tot oud en van recreatief tot 2e divisieniveau mee aan het toernooi. Het was een mooie dag waarbij het weer zeker niet tegen zat! Bekijk de uitslagen en foto’s hieronder.

Het Madjoe Hemelvaarttoernooi

In 1970 organiseerde Madjoe ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan een mixtoernooi in een gymzaal in de binnenstad van Enkhuizen. Het toernooi was zo’n succes dat het jaarlijks werd herhaald. Vanwege de grote toestroom aan teams was de gymzaal al gauw te klein en werd er uitgeweken naar een grasveld in de buitenlucht.
Inmiddels is het toernooi uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement op Hemelvaartsdag: het Madjoe Hemelvaarttoernooi. Families, bedrijven, vrienden, buren, teamgenoten, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde weten het toernooi in Enkhuizen te vinden. Sommige jaren zelfs ruim 100 teams. Veel teams keren ieder jaar terug, dat zegt toch genoeg!

Verschillende poules

Er zijn verschillende volleybalvormen waarvoor kan worden ingeschreven:

3 tegen 3 – Voor volleyballers, vanaf de 1eklasse tot 1e
6 tegen 6 – Voor volleyballers tot de 1e klasse en/of recreatieve volleyballers (bedrijven, families, vrienden, enz.).
2 tegen 2 – Jeugdige spelers (ABC leeftijd) vanaf 13 t/m 18 jaar. Spelen op een half veld in de lengte.
Circulatievolleybal – voor de CMV jeugd vanaf circa 9 jaar t/m 12 jaar.

Dagindeling

Het is een dag vol aanbod voor iedereen die van volleybal houdt. Hoewel er ook fanatiek wordt gevolleybald staat deze dag vooral in het teken van plezier in het volleybal en gezelligheid met elkaar.
De wedstrijden worden gespeeld op gras.
Rond 10 uur starten de eerste wedstrijden en aan het einde van de middag is het toernooi afgelopen. Het weer is ons meestal goedgezind. In al die jaren hebben we het toernooi slechts een paar keer moeten afgelasten vanwege slecht weer.
De dag wordt altijd muzikaal omlijst. Er zijn kramen met catering en de dag wordt afgesloten met een gezellige BBQ. Kortom: Alle ingrediënten zijn aanwezig voor het gezelligste volleybaltoernooi van het jaar!

“Altijd weer een groot volleybalfeest!”

Bal sponsoren

Om dit toernooi te kunnen laten plaatsvinden en om de clubkas te spekken, wordt naast de organisatie van het toernooi, ook de catering door de vereniging georganiseerd. Daarnaast is er een ballensponsoractie. Bedrijven, maar ook teams of personen kunnen voor 25 euro een fictieve bal sponsoren. De sponsors worden de hele dag omgeroepen en worden het hele jaar op de website getoond. Hoe eerder op deze dag de sponsor zich heeft aangemeld, des te vaker de sponsor wordt omgeroepen.

Opgeven en informatie

Jaarlijks komt ongeveer vanaf maart de aankondiging op de website om je in te schrijven. Voor meer informatie kun je altijd een bericht sturen naar hemelvaarttoernooi@vvmadjoe.nl

 

Voorgaande edities