Starten met volleybal?

Wat past bij mij?

Volleybalvereniging Madjoe heeft aanbod voor iedereen. Voor beginners tot experts en van jong tot oud bieden wij verschillende vormen van sport aan. Alles met één overeenkomst, volleybal. Weet jij nu nou niet precies wat er bij jou past binnen Madjoe? Dan helpen wij jou daar graag mee! Lees hieronder alles over ons diverse aanbod!

Volleybal Senioren

Vanaf ongeveer 18 jaar

Na het doorlopen van de ABC jeugd, of wanneer je ouder bent dan 18 jaar, val je in de categorie senioren.

De competitie spelende teams zijn verdeeld op niveau en regio, in verschillende poules. In elke poule wordt er gestreden om het kampioenschap, dat recht geeft op promotie naar een hoger niveau. Bij Madjoe spelen de senioren van de derde klasse tot en met het één na hoogste niveau van Nederland. Door het brede aanbod van teams en niveaus, kan iedere speler op het eigen niveau volleyballen.

Afhankelijk van het niveau wordt een- of tweemaal per week getraind en eenmaal per week een wedstrijd gespeeld in de NeVoBo competitie. De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond of zaterdag in sporthal “De Drecht” gespeeld.

Kijk boven de pagina onder het kopje teams voor onze teams en meer informatie.

Volleybal Jeugd

Van 12 tot 18 jaar

Bij Madjoe vormt de jeugd een belangrijk deel van de vereniging. We vinden het erg belangrijk dat iedereen die wil volleyballen bij onze club terecht kan. Onze jeugdtrainers hebben passie voor volleybal en hebben verstand van het spel. Vanaf 12 jaar gaan de spelers vanuit het CMV door naar de ABC jeugd. Ze starten daarbij in de C-categorie. Vanaf 14 jaar spelen zij in de B-categorie en vanaf 16 jaar is de A-jeugd de oudste leeftijdscategorie. Vanaf 18 jaar stromen spelers door naar de senioren. Bij de ABC jeugd worden nieuwe technieken en strategieën aangeleerd en wordt het spel steeds uitdagender. De spelers specialiseren zich in nieuwe rollen, zoals aanvaller, spelverdeler of libero. Er wordt twee keer in de week anderhalf uur getraind.

Wekelijks wordt er een wedstrijd gespeeld in de NeVoBo competitie. De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond of zaterdag in sporthal “De Drecht” gespeeld.

Spreekt volleybal je aan en wil je eerst proberen of het iets voor je is? Je mag kosteloos vier proeftrainingen volgen voordat je je definitief aanmeldt. Voor dat en meer informatie klink op de knop hieronder.

Cool Moves Volleybal

Leuk leren volleyballen, van 6 tot 11 jaar

CMV, Cool Moves Volleybal is een speciale vorm van volleybal, met een kleiner veld, eigen spelregels en een kleinere en lichtere bal. Het CMV volleybalmodel is in 2001 door de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) ontwikkeld, zodat kinderen van 6 t/m 12 jaar op hun eigen niveau volleybal kunnen spelen.

De groepen binnen Madjoe (CMV niveau’s 1 t/m 6) zijn ingedeeld volgens het vaardigheidsniveau van het CMV volleybalmodel van de NeVoBo. 

Door het spelen in een team van 3 of 4 spelers en gebruik te maken van vang- en gooitechnieken, wordt stap voor stap het balcontact en daardoor de intensiteit van het spel vergroot. Hierdoor leren kinderen op een speelse manier alle volleybaltechnieken.

Hieronder een knop met meer informatie!

Beachvolleybal

Voor iedereen op het zand

In de zomermaanden verplaatsen veel volleyballers van de zaal naar het zand. Achter de Olympiahal bij de tennisvelden liggen drie moderne beachvolleybalvelden klaar om gebruikt te worden. Elk zomerseizoen worden daar trainingen gegeven aan de jeugd en wordt er daarnaast volop gespeeld door zowel niet- als wel leden van Madjoe. Wij nodigen jullie allemaal uit om ook een keer te komen om te ervaren hoe het spelen op het zand werkt. Bovendien wordt er elk jaar een jeugd- en mixtoernooi georganiseerd. 

Lijkt het jou nu leuk om een keer met het zand tussen je tenen te volleyballen kan je je via de site, of onderstaande link je inschrijven voor een heel seizoen vrij spelen. Ook is de mogelijkheid om een veld apart te huren. Ook voor vragen kan je op deze pagina terecht. 

Volleybalspeeltuin

Voor de aller kleinste, 3 tot 6 jaar

Tot een kind 12 jaar is, maakt het een belangrijke sensitieve periode mee; zowel fysiek als cognitief vormt deze periode het fundament voor een leven lang sport. Wanneer een kind een brede basis van motorische vaardigheden aangeleerd krijgt, heeft het daar zijn hele leven wat aan.

Volleybal is een veelzijdige sport, maar de meeste technieken zijn nog (te) moeilijk voor peuters en kleuters. Het aanbod voor deze doelgroep zal dan ook vooral bestaan uit brede vaardigheden, zoals balans en coördinatie. Zo’n brede basis zorgt ervoor dat een kind later makkelijker zal leren volleyballen en makkelijker andere sporten aanleert. En dat draagt weer bij aan het spelplezier!

Voordeel voor onze sport is bovendien dat wij de peuters en kleuters in een veilige omgeving met het benodigde spelmateriaal kunnen laten bewegen. Hierdoor dragen we bij aan de motorische ontwikkeling van de kinderen.

VolleyFit

Fitness en volleybal, ideaal voor de beginnende volleyballer

Wil je Fit worden/blijven en de volleybaltechniek verbeteren of leren? Dan is VolleyFit wellicht wel wat voor jou! Eén keer in de week ga je anderhalf uur trainen met een groep die hetzelfde wilt. Een half uur fitness, een half uur techniek en een half uur volleybalspel. Al dit staan onder leiding van een team professionals (een trainer met ondersteuning van een fysiotherapeut).  VolleyFit is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. 

Nieuwsgierig naar VolleyFit? Hou onze social media en site in de gaten, info volgt snel!

Recreanten

Wel volleyballen maar minder competitie

Ook volleyballers die geen competitie willen of kunnen spelen zijn uiteraard van harte welkom bij Madjoe! Voor deze groep spelers biedt Madjoe de mogelijkheid te trainen op dinsdagavond van 19:30u – 21:00u in sportzaal De Wiekslag. Tevens heeft Madjoe een gezellig recreantenteam dat ook meedoet aan de recreanttoernooien van de Organisatie Recreatief Volleybal West-Friesland Oost (ORVWFO). Tien keer per jaar wordt op een zaterdag in toernooivorm gespeeld tegen andere recreantenteams uit de regio.

Klik hieronder voor meer informatie!

Koffievolleybal

Volleyballen en lekker babbelen?

Gezellig met elkaar volleyballen met tussendoor een koffiepauze. Al ruim 30 jaar (vanaf 1991) een begrip en succes bij onze vereniging. Elke week komt een groep oud volleyballers bij elkaar. Om de beurt neemt een hen de koffie mee. Nadat er 3 sets zijn gespeeld is het tijd voor koffie.  Dan worden de banken bij elkaar gezet en wordt er gezellig bijgekletst. Daarna worden er nog 1 of 2 sets gespeeld. Naast deze wekelijkse activiteit wordt er ook gezamenlijk gespaard voor een jaarlijks uitje. Het gaat hier dus niet alleen om het volleybal, maar ook om de gezelligheid met elkaar!

Hieronder een knop voor meer informatie!

No Jump Volleybal

Wel volleybal, niet springen

Volleybalsenioren die niet meer kunnen volleyballen vanwege een blessure aan bijvoorbeeld de knie, enkel of heup, kunnen hun hart ophalen. Overgewaaid vanuit Volley Tilburg, is het vanaf seizoen 2020-2021 ook bij Madjoe mogelijk om No Jump Volleybal te spelen. Hierbij wordt niet gesprongen, wat een stuk minder belastend is voor je lijf. Eén keer per maand (8 x per jaar) wordt op een vrijdagavond een speelavond georganiseerd. Er wordt gemixt gespeeld; heren, dames en alle niveaus door elkaar.

Voor meer informatie, inschrijven of vragen klink op de knop hieronder